Кафедра іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій

Практикум професійного спілкування

Сьогодні, 2 вересня, розпочали своє навчання ‼️‼️‼️магістри освітньої програми «Філологія (германські мови): методика та переклад» Кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій ЗУНУ .
Перше знайомство в межах курсу «Практикум професійного спілкування» провів фахівець-практик, професор, директор навчально-наукового центру моніторингу якості освіти та методичної роботи Західноукраїнського національного університету,
доктор психологічних наук, професор Сергій Шандрук
Розглянули наступні питання:
✅Педагогічне спілкування виступає складним, різнорівневим, різноманітним та багатопредметним соціально-психологічним феноменом.
✅Різнорівневість, різноманітність та багатопредметність якраз і визначають внутрішній зміст такого спілкування та розкривають його функціонал.
✅Педагогічне спілкування відбувається в межах педагогічного процесу, що визначається як професійно компетентне управління комунікативно-розумовою діяльністю, що завжди спрямоване на суб’єкт-суб’єктну інтелектуальну й розвивальну взаємодію.
✅Загальна мета педагогічного спілкування полягає як у передачі суспільного та професійного досвіду (знань, умінь, навичок, ідеалів, цінностей тощо) від педагога до учня / студента, так і в обміні між ними особистісними смислами щодо тих об’єктів, що вивчаються, та життя взагалі.
✅Вирізнили відмінності у процесі професійного спілкування педагогів, лікарів та керівників.
✅ Закцентували на особливостях та функціях педагогічного спілкування у школі та ЗВО (комунікативному, соціально-психологічному, морально-етичному, естетичному та технологічному ).
🤝Не обійшлось без дискусій, запитань і фідбеку магістрів.